20 Kasım 2008 Perşembe

19/11/2008 Avusturya-Türkiye Maçı Özeti

Ernst Happel Stadı'nda oynanan, ev sahibi Avusturya Milli Takımının; Gspurning, Garics, Fuchs, Stranzl, Ibertsberger, Hölzl, Leitgeb, Saumel, Scharner, Okotie, Ivanschitz, Milli Takımımızın ise Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Eren, Gökhan Zan, Hakan Balta, Sabri, Kazım, Mehmet Aurelio, Ayhan, Tuncay, Mehmet Yıldız ilk onbiri ile başladığı maça, Avusturya Milli Takımı hızlı başladı. İlk yarım saatte, milli takımımıza nazaran daha istekli ve daha atak oyun sergilemeleri dikkat çekti. Organize gelişen Avusturya atakları, 28. dakikada karşılığını buldu. Leitgeb'in akıllıca ortasında uzak köşede Hölzl, aşırtma bir kafa vuruşu ile Volkan'ın üzerinden topu ağlara gönderdi ve skor 1-0 oldu.

Bu dakikadan sonra cesaretlenen Avusturya Milli Takımı, daha rahat oynamaya başladı. Taa ki 38. dakikaya kadar. Bu dakikada kazandığımız serbest vuruş sonrası topla buluşan Mehmet Aurelio rakiplerine attığı çalımların ardından, Colin Kazım ile girdiği verkaç sonrası ceza alanında topla tekrar buluştu ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ayağının içi ile yaptığı vuruş sonrası kalecinin solundan geçen top ağlarla kucaklaştı. İki siyahi futbolcumuzun verkaçı neticesinde yakaladığımız bu pozisyon ile bulduğumuz bu gol skoru 1-1'e taşıdı.

Bu dakikadan sonra maç tersine döndü ve takımımız maçın kontrolünü eline aldı. Avusturyalı futbolcular golün şokunu henüz üzerlerinden atamamışken 41. dakikada kazandığımız serbest vuruşu Sabri ceza alanına orta yaparak kullandı. Ceza alanında topla buluşan Gökhan Zan kafa vuruşu ile topu Tuncay'ın önüne bıraktı. Tuncay ise şık bir vole vuruşu ile topu ağlara gönderdi ve maçta 1-2 öne geçtik. Böylelikle Euro 08'deki adetimizi devam ettirdik ve mağlup durumdan galip duruma geçerek soyunma odasının yolunu tuttuk.

İkinci yarıya Milli Takımımız 1 oyuncu değişikliği ile ve Avusturya Milli Takımı 3 oyuncu değişikliği ile sahay çıktı. Bu dakikada, Milli Takımımızda Süper Ligimizin Gol Kralı Sivassporlu Mehmet Yıldız, yerini Schalke 04'lü Halil Altıntop'a, Avusturya Milli Takımı'nda ise Garics, yerini Standfes'e, Ibertsberger, yerini Arnautovic'e, Okotie, yerini Hoffer'a bıraktı.

47. dakikada, rakip, atağa kalkarken kaptığımız topla gelişen atağımızda ceza yayında topla buluşan Halil Altıntop, topu Tuncay'ın önüne bıraktı. Kalecinin sola yattığını gören Tuncay harika bir aşırtma vuruşla kalecinin üstünden topu ağlara gönderdi. Böylece Avusturya karşısında 1-3 öne geçtik.

53. dakikada, orta sahada kaptırdığımız top sonrası Hoffer'ın pasında topla buluşan Hölzl, güzel bir vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederek skoru 2-3 yaptı.

59. dakikada, sağ kanatta topa hakim olan Ayhan, orta yapmak isterken rakibin müdahelesi sonrası top, dışarı çıktı ama hakem, yanlış bir kararla korner yerine aut verdi. Bir dakika sonra Kazım'ın harika şutu direkte patladı. Bu şut sonrası atağımız devam etti. Sağdan kazandığımız serbest vuruşu, Sabri doğrudan kaleye vuruş yaparak kullandı. Barajdan dönen topu Tuncay tamamladı. Yine direkte patlayan ve dönen top, karambol sonrası Tuncay'ın önünde kaldı. Tuncay 3. golümüzdeki vuruşuna benzer bir vuruşla kalecinin üzerinde ağlara gönderdi. 63. dakikada bulduğumuz bu golle 2-4 öne geçtik.

Golümüzün hemen ardından Avusturya Milli Takımının 2. golünün asistini yapan Hoffer ile pozisyon bulan Avusturya, 3. golüne çok yaklaşmışken Eren'in müdahelesi geldi ve kalemizde büyük bir tehlike atlattık.

Bu dakikalardan sonra, maçın temposunda düşüş sergilendi. İki takım da, daha önceki güzel ve atak futbollarını, bu dakikadan sonra segileyemediler. Ataklar, daha da cılızlaştı.

64. dakikada, Saumel, yerini Aufhauser'e ve 69. dakikada, bu dakikaya kadar iyi bir performans sergileyen Sabri, yerini Serkan Balcı'ya bıraktı. Ve bu dakikadan sonra iki teknik direktör de, yedek kulübesinde oturan futbolcularına şans verdi. 70. dakikada, Avusturyalı futbolcu Leitgeb, yerini Stanckovich'e, 72. dakikada, 3 gol atan futbolcumuz Tuncay, yerini alkışlarla CSKA'lı Caner'e, 80. dakikada, Ayhan, yerini Nuri'ye, 85. dakikada, Kazım, yerini Bochumlu Sinan'a, 86. dakikada, maçın önemli isimlerinden ve ilk golümüzün sahibi Aurelio, yerini Selçuk'a ve Scharner, yerini Pröld'e bıraktı.

90+2. dakikada, Sinan ile yakaladığımız kontratağı değerlediremedik ve top kornere çıktı. Korneri de değerlendiremedik ve kronometreler 90+2'de iken hakemin son düdük sesi ile maç 2-4 galibiyetimiz ile sona erdi.

Maçın en çnemli anekdotlarından biri de oyundan alınan her futbolcumuzun taraftarlarımız tarafından tribünlere çağrılıp alkışlanmasıdır.

Hiç yorum yok: