30 Kasım 2008 Pazar

Altın Kızlar Boksta Yüzümüzü Güldürdü

Boksta Gülsüm Tatar ve Şemsi Yaralı, Dünya Şampiyonu oldu

Çin’de yapılan 5’inci AIBA Dünya Şampiyonası’nda 63 kiloda Tatar, Rus Lapotina’ya 11-0 ile ezip geçti. 86’da da Yaralı, Rumen Hosu’yu 7-2 yenerek altın madalyayı boynuna taktı

Göğsümüzü kabarttılar

ÇİN’İN Ningbo kentinde devam eden AIBA Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası’nda 2 sporcumuz dünya şampiyonluğuna uzandı. 63 kiloda Rus Liubov Lopatina ile mücadele eden Gülsüm Tatar, rakibini 11-0, 86 kiloda mücadele eden Şemsi Yaralı da finalde Romanyalı Adreiana Hosu’yu 7-2 mağlup ederek altın madalya kazandılar ve Türk bayrağını göndere çektirdiler.

2’nci yaş günü hediyesi

MAÇLARIN ardından her iki sporcumuzun büyük sevinç yaşadı. Madalya törenine ellerine aldıkları Türk bayrakları ile çıkan Tatar ve Yaralı’ya, seyirciler de büyük sevgi gösterisinde bulundu. Bu arada, Milli Takım antrenörleri Selahattin Başaran, Huri Kale, Mustafa Bilir ve Davut Çınarlar, önceki gün doğum gününü kutlayan Şemsi Yaralı’ya kolye hediye ettiler.

Fener’in gururu oldu


GÜLSÜM Tatar’ın kazandığı başarı sporcusu olduğu Fenerbahçe kulübünü de sevince boğdu. Yönetim, resmi internet sitesi aracılığıyla yayınladığı mesajda, ‘Spocumuzun başarısının ardından büyük mutluluk duyduk. Ay-Yıldızlı bayrağımızı göndere çektiren bu sporcumuzu büyük başarısından dolayı kutluyor ve kendisiyle gurur duyuyoruz’ ifadelerine yer verdi.

Hiç yorum yok: