30 Kasım 2008 Pazar

YAZIKLAR OLSUN!!! Holiganlar Yüzünden Küçük Ebru Kör Olabilir!!!

Bursaspor-Antalyaspor maçını izlemek üzere yola çıkan taraftarların mola yerinde attıkları taş küçük Ebru'nun gözüne isabet etti

Bursaspor maçını izlemek üzere geldikleri Bursa’da mola verdikleri İnegöl ilçesinde yoldan geçen araçları taşlayan Antalyasporlu taraftarlar, bir aracın içinde bulunan otistik kızı gözünden ağır yaraladı. Ameliyata alınan 9 yaşındaki Ebru Kerme adlı kızın, taşın isabet ettiği sol gözünde yüzde 90 görme kaybının yaşandığı ve kör olma ihtimalinin bulunduğu belirtildi.

Olay dün saat 12.00 sıralarında İnegöl-Bursa Karayolu’nun Sultansu mevkiindeki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Bursaspor-Antalyaspor maçını izlemek için Antalya'dan 7 otobüsle yola çıkan 280 taraftar, dün öğle saatlerinde İnegöl’de akaryakıt istasyonunda mola verdi. Ancak bazı taraftarlar otobüslerdn indikten sonra yoldan geçen araçlara taş atmaya başladı.

Taşlardan biri, yoldan geçen Şerif Ali Kemre yönetimindeki otomobilin arka koltuğunda oturan 9 yaşındaki Ebru Kerme’ye isabet etti. Otistik olduğu belirtilen küçük kız, sol gözüne isabet eten taş nedeniyle ağır yaralandı. Hemen annesi Fatma ve babası Şerif Ali Kerme tarafından İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ebru, yapılan ilk müdahalenin ardından ameliyata alındı. Doktorlar, 2 saat süren ameliyatın ardından yaptıkları açıklamada küçük kızın sol gözünde yüzde 90 oranında görme kaybı oluştuğunu ve ileride kör olma ihtimalinin bulunduğunu söylediler. Doktorların açıklamasını duyunca sinir krizleri geçiren anne Fatma Kerme, "Kızım zaten hastaydı. Bir de kör olmasına dayanamam. Sorumlular hemen yakalanmalı” diye feryat etti.
Bir hafta önce çalıştığı Tofaş fabrikasından ücretsiz izne ayrılan ve 2 gün önce de babasının Kütahya'nın Domaniç ilçesinde bulunan evi çıkan yangında kül olan ve babasına “geçmiş olsun” ziyaretinden döndüğü öğrenilen Şerif Ali Kemre de büyük üzüntü yaşadı.

Bu arada olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, görgü tanıklarının ifadeleri ve akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası görüntüleri doğrultusunda Şeref Çiçek (22), Asaf Toprak (22) ve Tayfun Elmas (19) adlı 3 kişiyi gözaltına aldı. 3 kişinin ilk ifadelerinde suçlamayı kabul etmedikleri öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Hiç yorum yok: