23 Kasım 2008 Pazar

Süper Ligde 12. Haftanın Değerlendirmesi

5 maçın golsüz berabere kapandığı 12. haftada, tam bir gol kısırlığı yaşandı. 9 maçta atılan toplam gol sayısı; sadece 12 goldü (maç başına gol ortalaması 1,33) ve bu 12 golün, 7 si tek maçta; 4-3 biten ve gol düellosu halinde geçen Denizlispor-Bursaspor maçında atıldı. 13 takımın gol atamadığı 12. haftada, haftanın en gollü ve en zevkli maçı, bu maçtı.

4 büyüklerden 3'ü, haftayı puan kaybıyla ve golsüz berabere kalarak kapattı. Zirve yarışını sürdüren Trabzonspor ve Sivasspor, Trabzon'daki maçta, Fenerbahçe ve Galatasaray da başkent deplasmanında 1'er puan çıkarabildi. Bir başka zirve ekibi Ankaraspor da Galatasaray maçında berabere kalıp 1 puanla yetindi.

Beşiktaş ise bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirme stresi ile 12 yıl sonra ilk kez mücadele ettiği Eskişehirspor'a karşı İnönü'deki maça çıktı. Bu stresi iyi yöneten Beşiktaş takımı, Eskişehirspor'u 2-0 mağlub ederek, süphesiz haftayı en karlı kapatan takım oldu.

Hafta boyunca yaşanan tartışmalar ise, hakemleri belli ki çok etkilemişti. Böyle, stres altında oldukça, hakemlerimizin daha çok hata yapacağı aşikardır. MHK, nasıl bir mantıkla aldığı tartışılan bir kararla, bundan sonra maçların hakemlerini, pazar gecesi açıklayacağını bildirdi ve önümüzdeki haftanın hakemlerini, bu geceden açıkladı. Daha önce Perşembe günü açıklanıyordu. Belli ki; tansiyonu düşürmek ve dedikoduların önüne geçmek istiyorlar. Umarım, bundan sonra hakemlerimzin üstüne giderek onların psikolojileri bozulmaz ve maçlara daha sağlıklı bir psikoloji ile çıkarlar.

Hiç yorum yok: