24 Kasım 2008 Pazartesi

Super Ligde 12. Haftanin EN'leri

HAFTANIN TAKIMI:

BEŞİKTAŞ:
Rakiplerinin puan kaybettigi haftada stresli bir maca cikti ve bu stresi iyi yonetip, 12 yil sonra karsilastigi Eskisehirspor'u, sahasinda yenerek haftayi en karli kapatan takim oldu.



HAFTANIN EN İYİ YERLİ FUTBOLCUSU:

Fatih YİĞEN (Denizlispor): Gol duellosu seklinde gecen Bursaspor macinda, takimi 2-3 maglub iken oyuna girdi ve once beraberlik golunu atti, ardindan galibiyet golunun asistinin, pasini verdi. Oyuna girdikten sonra, takima kattigi hava ve dinamizm ile galibiyetin en onemli isimlerinden oldu.

HAFTANIN EN İYİ YABANCI FUTBOLCUSU:

Ivan LIETAVA (Denizlispor): Denizlispor'un, Bursaspor'u 4-3 maglub ettigi macta, Denizlispor'un ilk iki golune imza atarak, Fatih gibi galibiyetin en onemli mimarlarindan oldu. Zaten Fatih de bu futbolcunun yerine oyuna girmisti.

HAFTANIN EN GÜZEL GOLÜ:

Denizlispor'lu Ivan LIETAVA'nin Bursaspor'a attigi ilk gol. Bu gol, ayni zamanda macin da ilk golu idi.

HAFTANIN MACI:

4-3 sonuclanip, haftanin en gollu maci olarak biten ve haftanin gol ortalamasini 0,625'den 1,33'e cikaran Denizlispor-Bursaspor macidir. Mac, 90 dk. boyunca gitti, geldi. Bir Denizlispor one gecti, bir Bursaspor one gecti ve Denizlispor'un ustunlugu ile sona erdi.

HAFTANIN HAKEMI:

Bünyamin Gezer (Denizlispor - Bursaspor).

HAFTANIN TEKNIK DIREKTORU:

Umit Kayihan (Denizlispor): Bursaspor macinda, takim maglub durumda iken yaptigi olumlu ve yerinde degisikliklerle galibiyetin kazanilmasinda onemli pay sahibi oldu.

HAFTANIN HAYAL KIRIKLIGI OLAYLARI:

1) Fenerbahce'nin, zor gunler yasayan Ankaragucu ile, Ankara'da yaptigi macta puan birakmasi.

2) Zorlu Denizlispor deplasmaninda, henuz 5. dakikada, Bursaspor'un en iyi futbolcularindan biri olan Yusuf'un sakatlanarak oyun disinda kalmasi.

3) Turkiye'nin en maliyetli ve en buyuk stadi olan Istanbul Ataturk Olimpiyat Stadi'nda oynanan, Istanbul BB-Hacettepe macinin bos tribunlere oynanmasi. Umariz, Futbolumuzun basindaki isimler, bu bos tribun olayina cozum bulurlar. Zira ciddi maddi kayip soz konusu. Bunun icin bizim aklimiza gelen ilk cozum; sehir takimlarinin daha cok tesvik edilerek, Super Ligde oynamalari saglanmali. Super Ligdeki 18 takimin 8'i Istanbul ve Ankara'dan. Ve bu 8 takimin 2'si; Istanbul BB ve Hacettespor takimlari, yeni takim olduklari icin taraftarlari bulunmamakta.
Super Lig'de Dogu Anadolu Bolgesi'nden 1 takim, Ankara disinda Ic Anadolu Bolgesi'nden 2 takim (Ankara takimlari ile beraber 6), Karadeniz Bolgesi'nden 1 takim, Ege Bolgesi'nden 2 takim, Akdeniz Bolgesi'nden 1 takim ve Istanbul disinda Marmara Bolgesi'nden 2 takim (Istanbul takimlari ile beraber 6) ve maalesef Guneydogu Anadolu Bolgesi'nden 1 takim mucadele etmekte.

HAFTANIN EN İYİ 11'İ:

Kaleci:
Rustu RECBER (BJK),

Defans:
Sivok (BJK),
Batak (Ankaraspor),
Kus (Istanbul BB),

Orta Saha:
Theo (Ankaraspor),
Fatih Yigen (Denizlispor),
Erman Ozgur (Gaziantepspor),
Holosko (BJK),

Forvet:
Ivan (Denizlispor),
Beto (Gaziantepspor),
Nobre (BJK).

Hiç yorum yok: